Na pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte na kostičky nakrájené brambory, osolte, ochuťte čerstvě mletým pepřem a rozmarýnem. Brambory opečte dozlatova. Připravte si těsto, které rozložte na olejem vymazaný plech ve tvaru obdélníku a nechte 30 minut odpočívat. Na těsto rozložte opečené brambory a na kostičky nakrájené rajče (oloupané a zbavené semínek). Osolte, opepřete, pokropte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 25 minut. Poté pizzu posypte větším množstvím strouhaného sýra a doplňte filety z ančoviček. Vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut. Podávejte horké.

Suroviny

500g kynutého těsta - recept zde
2 vařené brambory
rajče
rozmarýn
filety z ančoviček v oleji
tvrdý ovčí sýr jemné chuti
máslo
olivový olej
sůl
celý pepř

Postup

V pánvi opečte na oříšku másla osolené, čerstvě umletým pepřem ochucené kostičky brambor a rozmarýn. Všechno těsto rozložte na olejem vymazaný plech obdélníkové formy, nechte je 30 minut odpočívat a pak na ně rozložte brambory a na kostičky nakrájené rajče (oloupané, zbavené semínek). Pizzu osolte, opepřete, pokropte olejem a při teplotě 200 °C ji 25 minut pečte. Pak ji doplňte větším množstvím strouhaného sýra a filety z ančoviček a ještě dalších 5 minut pečte.