Pizza Peppino je originální a chutná varianta, která kombinuje italskou klasiku s výraznými ingrediencemi. Tento recept vás překvapí svou vyváženou kombinací pikantních a jemných chutí. Na křupavém těstě se snoubí kvalitní salám, mořské plody, čerstvá zelenina a bylinky, které pizze dodávají jedinečný charakter. Pizza Peppino je ideální volbou pro všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového a nezapomenutelného. Připravte si tuto lahůdku snadno doma a vychutnejte si kousek Itálie na svém talíři!

Suroviny

chlebové těsto - recept zde
4 oloupaná rajčata
2 cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 lžíce másla nebo margarínu
200g vařené šunky
100g žampionů
100g krabů nebo krevet
sůl
mletý pepř
špetka muškátu
200g nastrouhaného ementálu
2 lžíce nasekané pažitky

Postup

Těsto vložíme na vymazaný polech na pizzu. Rajčata pokrájíme na plátky a těsto jimi obložíme. Cibuli a paprikové lusky pokrájíme na kroužky a osmahneme je na másle. Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony na kostičky a spolu s krevetami přidáme k zelenině a vše krátce osmahneme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vychlazenou směs klademe na těsto. Pizzu posypeme ementálem a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě. Před podáváním posypeme pažitkou.