Cibule Jamieho Olivera

2.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

větší cibule, anglická slanina, lučina, čerstvý rozmarýn, mletý pepř, sůl

Postup

Cibule zbavíme svrchní slupky, odkrojíme jim spodky, aby dobře stály, a pak vršky, abychom je mohli vydlabat. Vršky schováme, poslouží nám potom jako pokličky. Vydlabané části cibulí jemně nasekáme stejně jako anglickou slaninu a spolu s pepřem a solí vetřeme do lučiny. Takto připravenou směsí opět cibule naplníme, přiložíme cibulové pokličky a každou cibuli důkladně ovineme plátkem anglické slaniny. Aby slanina držela, připíchneme ji snítkou čerstvého rozmarýnu. Takto připravené cibule postavíme do remosky vyložené kolečkem pečícího papíru a pečeme asi 20 minut.

Předkrmy a chuťovky - další recepty