Špagety s chřestem jsou dokonalou volbou pro všechny milovníky sezónních surovin. Kombinace jemně orestovaného chřestu a lahodné zeleninové omáčky zjemněné česnekem a majoránkou vytvoří harmonii chutí, která povzbudí vaše chuťové buňky. Bohatá vrstva strouhaného parmezánu a hedvábná konzistence omáčky dodají tomuto pokrmu výjimečnost. Jednoduchý, rychlý a přitom gurmánský recept, ideální pro jarní oběd nebo lehkou večeři.
Suroviny
400 g těstovin
Omáčka:
300g chřestu
100g směsi salátových listů
česnek
majoránka
máslo
parmezán
zeleninový vývar
olivový olej
sůl
pepř
Postup
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
Omáčka: Na pánvi osmažte na malém množství oleje půl stroužku česneku spolu s větvičkou majoránky, potom přidejte salátové listy, podlijte sběračkou zeleninového vývaru, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a 4 minuty duste. Podušenou zeleninu rozmixujte na jemnou omáčku. V hluboké pánvi rozehřejte větší oříšek másla a lehce na něm orestujte chřest pokrájený na kolečka, přidejte špagety a přilijte sběračku vody, v níž se vařily, a promíchejte. Posypte je vrchovatě strouhaným parmezánem, přendejte na servírovací talíř a ihned podávejte spolu se salátovou omáčkou.