Celozrnné těstoviny fusilli se zeleninovým ragú jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravý, chutný a vyvážený pokrm. Tento recept spojuje vláknité celozrnné těstoviny s bohatým zeleninovým ragú, které je plné čerstvé zeleniny a bylinek. Tato kombinace vytváří vynikající jídlo, které nejen zasytí, ale také potěší chuťové buňky. Rychlá příprava a zdravé ingredience dělají z tohoto pokrmu ideální volbu pro oběd nebo večeři, kterou si oblíbí celá rodina.
Suroviny
320g sušených celozrnných těstovin fusilli
150g cukety
150 g mrkve
20 g nasolených kaparů
1/2 šalotky
ocet
balsamico
naklíčená semínka ředkvičky
olivový olej
sůl
Postup
Dejte vařit vodu na těstoviny, a jakmile začne vřít, přidejte sůl. Ve vařící vodě uvařte fusilli.
Odkrojte konce cukety, oškrábejte mrkev a zeleninu nakrájejte na velmi drobné kostičky (tzv. brunoise). Šalotku nakrájejte najemno a zpěňte ji na 2 lžících oleje. Přidejte k ní na kostičky nakrájenou zeleninu a několik minut restujte. Kapary důkladně propláchněte, nechte je okapat a přidejte je k zelenině. Zeleninu zastříkněte octem balsamico, prudce povařte, až se všechen ocet odpaří, a nakonec směs osolte.
Těstoviny slijte, přendejte je do pánve k zeleninové omáčce a dobře promíchejte. Přidejte lžíci olivového oleje, posypte naklíčenými semínky ředkvičky a ihned podávejte.