Bazalkové motýlky s cuketou a rajčaty jsou lehkým a chutným jídlem, které spojuje čerstvé ingredience a aromatické bylinky. Tento recept je ideální pro teplé letní dny, kdy chcete připravit rychlou a osvěžující večeři nebo oběd. Cuketové plátky a šťavnatá rajčata skvěle doplňují těstoviny ve tvaru motýlků - farfalle. S jednoduchým postupem a pár ingrediencemi si připravíte zdravý a lahodný pokrm, který potěší každého.
Suroviny
300 g těstovin ve tvaru motýlků - farfalle
300g keříčkových rajčat
250g cukety
česnek
bazalka
olivový olej
sůl
Postup
Dejte vařit vodu na těstoviny, a jakmile začne vřít, přidejte sůl a těstoviny v ní uvařte. Mezitím odkrojte konce cuket, omyjte je a nakrájejte na velmi jemná kolečka. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje. Zpěňte na něm pokrájené cukety a osolte. Očistěte a omyjte velký svazek bazalky a potom ji najemno nakrájejte s 1 stroužkem česneku. Rajčata oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a přidejte je k pokrájené bazalce. Slijte těstoviny těsně předtím, než budou uvařené správně al dente, a na pánvi je prohřejte s cuketou (dovaří se). Ochuťte je omáčkou z čerstvých rajčat, česneku a bazalky a podávejte.