Fettuccine s hráškem je lahodné jarní jídlo, které spojuje svěží chuť hrášku a jemnou smetanovou omáčku s nádechem limetky. Tento pokrm je rychlý a snadný na přípravu, ideální pro každodenní oběd nebo večeři. Krémová omáčka obalí těstoviny a dodá jim výjimečnou chuť, zatímco hrášek přináší příjemnou svěžest. Výborný je jak v teplých dnech, tak i během chladnějších měsíců, kdy se chuť jara hodí na povzbuzení smyslů.

Suroviny

300g těstovin fettuccine
250g vyloupaného hrášku
200ml smetany
40g másla
2 limetky
sůl
pepř

Postup

Dejte vařit vodu na těstoviny a několik minut v ní povařte hrášek. Vyjměte ho z vody děrovanou naběračkou a dejte stranou. Limetky důkladně umyjte a kůru nastrouhejte. V kastrůlku zpěňte máslo, přidejte hrášek, pár minut ho prohřejte, osolte, opepřete a přidejte nastrouhanou limetkovou kůru, nevařte ale příliš dlouho, protože kůra by zhořkla. Vše spojte smetanou a povařte 2 minuty, aby omáčka zhoustla. Ve vodě, v níž jste povařili hrášek, mezitím uvařte fettuccine al dente, sceďte je, přendejte na pánev, prohřejte s omáčkou a ihned podávejte na nahřátém talíři.