Suroviny

75dkg vykostěného telecího masa, voda, sůl, několik zrníček koriandru, 1 menší mrkev a petržel, 1 cibule, bobkový list, 4dkg másla, 4dkg hladké mouky, 2 žloutky, 1/8 litru smetany, lžíce citrónové šťávy

Postup

Maso opláchneme, odblaníme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a koriandr a vaříme asi 3/4 hodiny. Pak přidáme očištěnou zeleninu a cibuli, bobkový list a na mírném ohni maso dále vaříme, až je měkké. Maso vyjmeme a vývar procedíme. Připravíme světlou jíšku (viz Bramboračka), postupně ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Omáčku zjemníme žloutky rozkverlanými ve smetaně a slabě okyselíme citrónovou šťávou. Vložíme do ní připravené maso a dobře prohřejeme.