Suroviny

800g svíčkové, 450g mraženého listového těsta, 250g jarní cibulky, 150g fenyklu, 250g šunky, 1 lžíce sekaného estragonu, 1 vejce, 5 lžic strouhanky, 1 lžíce anýzového likéru, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mléka

Postup

Listové těsto necháme rozmrazit. 2 cibulky dáme stranou, zbytek spolu s fenyklem nakrájíme. 100g šunky nakrájíme na kostičky. Smícháme se zeleninou, estragonem, vejcem a likérem, osolíme, opepříme. Svíčkovou omyjeme, osušíme a podélně do ní nařízneme kapsu. Tu vyložíme 2 plátky šunky a naplníme 1/3 nádivky a cibulkami. Maso svážeme kuchyňskou nití. V horkém oleji opékáme ze všech stran 10 minut. Těsto vyválíme, potřeme nádivkou a obložíme šunkou. Odstraníme nitě a maso zabalíme do těsta. Žloutek rozšleháme s mlékem, těsto směsí potřeme a v předehřáté troubě pečeme asi 40 minut.