800g hovězího masa, 50g cibule na kolečka, 1/4l červeného vinného octa, 1 lžička celého pepře, 1 lžička hořčičných semínek, 1 bobkový list, sůl Na omáčku a pod pečeni: 2 lžíce margarínu, 1/4l masového vývaru, 2 lžíce červeného vína, 40g rozinek, 40g perníku, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce kyselé smetany, sůl, petržel, rajčata podle chuti
Postup
Maso natěsnáme do vyššího úzkého hrnce. Obložíme cibulí pokrájenou na kolečka, zalijeme červeným vinným octem, 1/4l převařené vody a posypeme kořením. Přikryjeme pokličkou, postavíme do chladu a během 2-3 dnů občas obrátíme. V pánvi rozpustíme margarín. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme a po obou stranách opečeme. Přidáme vývar, červené víno a 3 lžíce marinády. Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme. Rozinky namočíme. Do hladké mouky pomalu vmícháme kyselou smetanu. Hotovou pečeni vyjmeme na talíř a do vypečené šťávy rozmícháme smetanu. Přidáme rozinky a perník, mírně povaříme.