Suroviny

hovězí zadní maso, vepřová nožička, červené víno, cibule, česnek, rajčatový protlak, pomerančová kůra, olej, muškátový oříšek, bobkový list, čerstvý tymián, zelená petrželka, pepř, sůl

Postup

Hovězí maso nakrájíme na kousky a v hlubším kastrolu na rozpáleném oleji krátce osmahneme. Přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme. Dále přidáme omytou vepřovou nožičku, rajský protlak, neloupané celé stroužky česneku, bobový list, snítku čerstvého tymiánu a pomerančovou kůru. Osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a okořeníme troškou strouhaného muškátového oříšku. Přivedeme do prudkého varu a vaříme asi deset minut. Pak přiklopíme pokličkou a na velmi mírném ohni zvolna dusíme asi dvě až tři hodiny. Nakonec vyjmeme nožičku a jídlo necháme odležet nejlépe do druhého dne. Podáváme ohřáté, zdobené čerstvou zelenou petrželkou a černým chlebem.