Suroviny
80dkg pravé svíčkové, 15dkg anglické slaniny, 10dkg nivy, 5dkg lístkových oříšků, sůl, pepř, olej, 1kg brambor, 400ml zakysané smetany, 20dkg eidamu, 2 velké cibule, 1/2 paličky česneku, bílý pepř, sůl a vegetu
Postup
Svíčkovou pečeni nakrájíme na vysoké špalíčky, které pěstí naklepeme. Osolíme a vložíme do vysoké vrstvy oleje a necháme 24 - 48 hodin uležet. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm plátky. Klademe je na vymaštěný plech a prokládáme plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijeme zakysanou smetanou a okořeníme vegetou a bílým pepřem. Pečeme je asi 1 a půl hodiny v troubě při 170°C. Před dokončení brambor vyjmeme maso z oleje, osušíme je a v polovině rozkrojíme do 4/5. Lískové oříšky opražíme na pánvi bez tuku. Po té oloupeme a nasekáme na středně velké kousky, promícháme z rozemnutou nivou a touto směsí naplníme bifteky. Pečlivě uzavřeme a omotáme nakrájenými plátky anglické smetany. Okořeníme bílým pepřem. Smažíme na oleji a dbáme aby niva nevytekla. Podáváme přelité brusinkami a s brambory se smetanou nakrájenými na čtverce.