Suroviny

telecí řízky, vejce, vařená šunka, ementál, hladká mouka, strouhanka, mrkev, mražený hrášek, čerstvá petrželka, konzervovaný chřest, rostlinný tuk, bílý pepř, sůl

Postup

Maso opláchneme a dobře osušíme. Do každého řízku vyřízneme opatrně kapsu. Potom je zevnitř i svrchu osolíme a opepříme. Do kapsy každého řízku vložíme plátek šunky a sýra. Sepneme párátky. Vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Naplněné řízky obalíme v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozehřejeme tuk a řízky na něm zvolna smažíme asi 8 minut po každé straně. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na proužky. V malém množství osolené vody vaříme hrášek s mrkví pod pokličkou asi 10 minut. Mrkev, hrášek a pokrájený chřest dáme na síto okapat. V kastrůlku zahřejeme zbytek tuku, na které zeleninu jenom prohřejeme. Petrželku omyjeme a nadrobno posekáme. Řízky „Cordon blue“ podáváme se zeleninou, kterou bohatě posypeme sekanou zelenou petrželkou, a s vařenými bramborami nebo hranolky.