Suroviny
hovězí kližka, cibule, rajčatový protlak, paprika, nové koření, jalovec, česnek, muškátový oříšek, feferonky, strouhaný perník, červené víno, černé 10-ti stupňové pivo, čalamáda
Postup
Na sádle podusíme hovězí kližku s červeným vínem a tuto směs vydusíme. Zvlášť osmahneme cibuli dozlatova (na 1kg masa cca 1/2kg cibule). Přidáme červenou papriku a vzápětí rajčatový protlak, vše dobře promícháme a tuto směs s uvedeným kořením a feferonkou přidáme k masu a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, přidáme perník na zahuštění, muškátový oříšek a dusíme doměka. Na další zahuštění použijeme suchou opraženou jíšku z hladké mouky. Hustou směs rozředíme černým pivem. Na závěr se může použít čalamáda.