Suroviny

4 plátky roštěnky, lžička soli, špetka drceného pepře, na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku, 2 lžíce oleje, větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, lžička moučkového cukru, oloupané rajče, 3dl vody, lžička glutasolu

Postup

Roštěnky očistíme a rozklepeme do tenka. Necelou půlku cibule nakrájené na malé kostičky spolu se stejně nakrájeným česnekem rozetřeme se solí širokým nožem na hrubší pastu. Do této masy vmícháme pepř cukr, muškátový oříšek a sójovou omáčku. Roštěnky touto marinádou potřeme a dbáme na to, aby byly potřeny opravdu po celé své ploše. Potřené roštěnky dáme přes sebe do misky a marinujeme alespoň 2 hodiny ale uděláme dobře když je připravíme den předem a necháme pod alobalem v misce v ledničce do druhého dne. V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme zbytek cibule nakrájený na tenké plátky. Přidáme maso s marinádou a chvíli smažíme na hodně rozpáleném oleji po obou stranách. Pak přidáme nadrobno nakrájené rajče nebo lžíci rajčatového protlaku a postupně podléváme a dodusíme do měkka. Dochutíme glutasolem.