Suroviny
60dkg zadního masa, celer, 2 kyselé okurky, cibule, mrkev, 3dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 4 stroučky česneku, saturejka, 5 zrnek nového koření, 2 hřebíčky, sůl, tuk
Postup
Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkem pokrájíme na kolečka, přidáme i kostečky zbylého celeru, vše lehce osmahneme, podlijeme a necháme dusit. Měkké maso vyjmeme a dáme ho samostatně dopéct do trouby. Do šťávy přidáme kysanou smetanu s rozšlehanou moukou, okořeníme a dobře prohřejeme. Propasírujeme a dochutíme. Maso naporcujeme a přidáme omáčku. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými bramborami.