Suroviny
mleté hovězí maso, konzervovaná loupaná rajská jablíčka, cibule, česnek, cuketa, lilek, zelené papriky, konzervované bílé fazole, olivový olej, čirý vývar, červené víno, provensálské koření, chilli, mletý pepř, sůl
Postup
Cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Lilek očistíme a nakrájíme na kostičky, papriku na proužky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a mleté maso na něm postupně opečeme. Osolíme a opepříme. Spolu s masem pak podusíme i jemně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme lilek, cuketu, papriku a podlijeme červeným vínem. Krátce podusíme a přidáme ještě rajská jablíčka, okapané fazole a vývar. Pokrm okořeníme chilli, pepřem, solí, provensálským kořením a vaříme na mírném ohni asi půl hodiny.