Suroviny

4 hovězí plátky, 10dkg ementálu, 5dkg slaniny, sůl, pepř, 1 menší cibule, 5dkg oleje, 2 lžíce rajské šťávy, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 litru mléka

Postup

Plátky masa naklepeme a na okrajích trochu nařízneme. Osolíme, opepříme a na každý položíme proužek sýra, drobně nakrájenou slaninu a cibuli. Stočíme a upevníme jehlami nebo svážeme nití. V kastrole na oleji osmahneme cibuli, na ní závitky osmahneme ze všech stran, pak podlijeme rajčatovou šťávou a podle potřeby horkou vodou a přikryté dusíme doměkka. Když je maso měkké, závitky vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme mlékem a provaříme. Podle chuti můžeme dosolit nebo přidat kečup.