Hovězí s křenovou zálivkou

5.7.2005 / Jindřiška

Suroviny

60dkg zadního hovězího masa, sůl, pepř, 6dkg sádla, 5dkg slaniny, hovězí vývar, křenová nádivka (recept v sekci Omáčky a zálivky)

Postup

Maso opláchneme, odblaníme, naklepeme, nožem do něj uděláme otvor (kapsu) na nádivku, na povrchu i uvnitř osolíme a slabě opepříme. Naplníme nádivkou a zašijeme. V kastrolu částečně rozškvaříme slaninu, pak přidáme sádlo a v rozehřátém tuku připravené maso nejdřív na všech stranách prudce opečeme. Pak kastrol s masem vložíme do trouby a upečeme doměkka (1 1/2 -2 hodiny). Zprvu pečeme pod pokličkou, poléváme výpekem, podle potřeby podléváme vývarem. Příloha: bramborové knedlíky

Hovězí a telecí maso - další recepty