Suroviny

400g zadního hovězího masa, 200g bilých fazolí, 1/2l vody, 500g rajčat, cibuli, stroužek česneku, 2 čerstvé zelené feferonky, 3 stonky čerstvého rozmarýnu, 3 lžíce oleje, sůl, 50g hrubého celozrnného chleba, 50g piniových semínek, 50g másla

Postup

Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do vody. Pak fazole vaříme 45 minut doměkka. Mezitím maso nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájime na kostičky, cibuli a česnek nasekáme, feferonky bez semen nakrájíme na nudličky, lístky rozmarýnu hrubě nasekáme. Ve velkám hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho prudce se všech stran opečeme dohněda. Maso vyjmeme, vložíme cibuli, česnek, feferonky a rozmarýn, zpěníme, až cibule zesklovatí, přidáme maso, rajčata, fazole, podlijeme vývarem z fazolí a osolíme. Hrnec přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 180st.C a pečeme 45 minut. Mezitím rozdrobíme chleb a nasekáme piniova semínka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chléb a semínka a opekáme asi 10 minut. Rozdělíme na maso a vše pečeme dalších 90 minut v odkryté nádobě, až jsou fazole i maso zcela měkké.