Suroviny

2 plátky hovězího masa, 500g červeného zelí, sůl, 300g jedlých kaštanů, 2 cibule, lžíce řepkového oleje, muškátový oříšek, 1/4 lžičky koření do perníku, čerstvý rozmarýn, 200ml masového vývaru, 100ml suchého červeného vína, 150g těstovin

Postup

Červené zelí omyjeme a povaříme asi 15 minut v osolené vodě. Jedlé kaštany nařízněte křížem a upečeme v troubě, dokud slupka nepraskne. Oloupeme a odložíme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Cibuli nasekáme najemno. Maso osušíme a opečeme na řepkovém oleji spolu s cibulkou. Osolíme, opepříme a dáme stranou do tepla. Kaštany a červené zelí vložíme do oleje na pánvi, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vyjmeme a také dáme do tepla. Zbylý omastek smícháme s vínem, kořením do perníku a rozmarýnem a necháme přejít varem. Maso podáváme se zeleninou, omáčkou a těstovinami.