Suroviny

1kg hovězí roštěné, 60g hladké mouky,6dl hovězího vývaru, 1,5dl červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu, 1/2 lžičky tabaska, 1/2 lžičky směsi cajunských koření, 1 velká pokrájená cibule, 2 rozetřené stroužky česneku, 2 nasekané stonky celeru, 2 bobkové listy, 1 zelená paprika - zbavená semen a pokrájená, francouzský chléb jako příloha

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte na něm cibuli. Děrovanou lžící ji vyjměte a dejte stranou. Přidejte do pánve celer a papriku a smažte, dokud nebude zelenina měkká. Děrovanou lžící zeleninu vyjměte a dejte stranou. Obalte maso v osolené a opepřené mouce, přidejte do pánve a smažte, až je na všech stranách hnědé. Přidejte vývar, česnek, vinný ocet, rajčatový protlak, tabasko a tymián a vše zvolna prohřejte.Vraťte do pánve cibuli, česnek a papriku. Přihoďte bobkové listy a zasypte cajunským kořením. Uveďte směs do varu, přemístěte ji do trouby a pečte 2 1/2-3 hodiny, dokud maso nezměkne. Hotový pokrm podávejte s francouzským chlebem.