Suroviny

4 bifteky ze svíčkové, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 banány, 4 půlky kompotovaných broskví, 4 kolečka ananasu, 4 lžičky brusinek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce hladké mouky, 1/8l smetany, 1 lžíce sojové omáčky, 1/8 l masového vývaru, 50g slaniny, sůl

Postup

Maso nařežeme na plátky. Naklepeme je hřbetem nože. Po jedné straně potřeme olejem, opepříme a naskládáme na sebe. Necháme proležet. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme podélně nakrojené banány, půlky broskví naplněné brusinkami, ananas a mandle. Asi minutu rozpékáme, přiklopíme a odstavíme. Mouku rozmícháme s trochou smetany, přidáme zbývající smetanu, sojovou omáčku a masový vývar. V druhé pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na každé straně prudce 1 minutu opékáme a přidáme k ovoci. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou dokud se nespojí, pak dochutíme.