Suroviny

4 lžíce vepřového sádla, 600g hovězího masa, 500g cubule, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8l červeného vinného octa, 1/8 vývaru, 1 lžíce hladké mouky, 3/8 kysané smetany

Postup

Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahneme za stálého míchání. Cibuli nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a necháme 5 minut osmahnout do světlohněda. Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Kastrol přiklopíme pokličkou, maso dusíme do měkka občas zamícháme. Mouku s trochou smetany rozkvedláme a zamícháme do hotové omáčky. Guláš dochutíme, před podáváním polijeme hustou smetanou.