Dýňové noky v kombinaci se špenátem a šalotkou na másle jsou skvělým tipem na originální a chutný pokrm. Jemné těsto s muškátovým oříškem a špetkou skořice dodává tomuto receptu nezaměnitelný podzimní charakter. Zapečení s parmezánem vytvoří dokonalou křupavou vrstvu, která podtrhne všechny chutě. Tento jednoduchý recept potěší každého milovníka sezonní kuchyně.
Suroviny
750g vařené dýňové dužiny
250g vařených brambor
250g špenátu
250g hladké mouky plus trocha na pomoučení válu
70g strouhaného parmezánu
1 šalotka
muškátový oříšek
mletá skořice
máslo
sůl
pepř
Postup
Připravte těsto na noky: dýni promíchejte s rozmačkanými bramborami, přidejte mouku, muškátový oříšek a sůl.
Mezitím krátce povařte špenát, vymačkejte ho a orestujte na oříšku másla, osolte a opepřete. Na pánvičce rozehřejte 20 g másla a zpěňte na něm šalotku.
Z připraveného těsta vytvarujte válečky o tloušťce prstu, nakrájejte je na kousky (noky) a ty uvařte v dostatečném množství osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, sceďte je.
Noky promíchané s orestovanými špenátovými listy a šalotkou na másle ochuťte špetkou skořice, posypte parmezánem a krátce zapečte v troubě. Podávejte teplé.