Suroviny
mleté hovězí maso, cibule, česnek, lilek, cuketa, červená paprika, rajská jablíčka, olivový olej, rajský protlak, tymián, oregano, snítka čerstvého rozmarýnu, chilli koření, cayenský pepř, mletá paprika, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a jednu nakrájíme na kroužky a druhou na malé kostičky. Česnek najemno posekáme. Lilek i cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Rajská jablíčka spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme v něm kroužky cibule. Pak přidáme polovinu česneku, lilek, cuketu, papriku a vše dusíme asi 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak, dochutíme oreganem, tymiánem, rozmarýnem, chilli kořením a mírně osolíme. Za stálého míchání dusíme asi 15 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Mleté hovězí maso prohněteme s cibulí nakrájenou na kostičky a se zbylým česnekem, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Ze směsi vytvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olej a masové kuličky na něm při střední teplotě opékáme 8 – 10 minut ze všech stran. Podáváme se zeleninovou směsí.