Suroviny

mleté hovězí maso, cibule, jablko, kari koření, strouhanka, vejce, pomerančová marmeláda, česnek, mandle, hrozinky, mléko, máslo, bobkový list, pepř, sůl

Postup

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme drobně pokrájenou cibuli, nakrájené jablko a za stálého míchání usmažíme doměkka. Přidáme kari, smažíme další minutku a pak stáhneme z ohně. V míse dobře smícháme mleté maso, strouhanku, vejce, marmeládu, hrozinky, utřený česnek, pepř a sůl. Přidáme z pánve kari směs a důkladně promísíme. Přesypeme do vymaštěné zapékací misky, nahoru položíme bokové listy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Nakonec rozšleháme vejce v trošce mléka, masovou směs zalijeme, posypeme mandlemi nakrájenými na plátky a dále pečeme, dokud není na povrchu křupavá kůrčička. Před podáváním odstraníme bobkové listy. Podáváme s bílým křupavým pečivem.