Suroviny

750g kysaného zelí, 500g hovězího a 500g vepřového masa, 1 paprikovou klobásu, 150g škvarků, 200g sádla, bobkový list, kmín, sladká paprika, sušené houby, majoránka, sůl, pepř

Postup

Zelí propláchneme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme nakrájené hovězí maso, přidáme koření, nakrájenou cibuli a houby. Přidáme sádlo, dusíme a občas podléváme. Podušenou smě odstavíme a uložíme do chladu. Po několika hodinách (nejlépe až druhý den) jídlo opět přivedem do varu, přidáme nakrájené vepřové maso a škvarky. Dusíme a opět odstavíme na pár hodin do chladu. Poté přivedeme směs opět do varu, přidáme klobásu a vydatně povaříme. Servírujeme, když je směs dokonale rozvařená. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem.