Suroviny

8 středně velkých brambor, 2 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř, lžíce strouhanky, 6 lžic másla, bylinková sůl, 2lžíce nasekané petržele, 2 plátky hovězího masa, 2 lžíce oleje

Postup

Oloupané brambory na více místech mírně nařízneme. Ve formě rozehřejeme 2 lžíce másla. Vložíme do ní brambory naříznutou stranou nahoru. Potřeme rozpuštěným máslem. V předehřáté troubě pečeme 45 minut. Občas potřeme tukem. Posypeme solí a strouhankou. Máslo smícháme s bylinkovou solí a petrželí, v alobalu vytvarujeme do role a dáme chladit do ledničky. Maso lehce naklepeme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Okořeníme. Obložíme kolečky bylinkového másla.