Suroviny
1/2kg libového hovězího masa, 1/2 šálku mrkve, 1/2 šálku zeleného celeru, 1/4 šálku cibule, 2kg brambor, 2 lžíce oleje, 1 a 1/2 lžíce mouky, sůl
Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na proužky, cibuli najemno posekáme a brambory nakrájíme na kostičky. Kousky hovězího masa obalíme v mouce a opečeme na oleji. Zalijeme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť orestujeme na cibulce mrkev, celer, brambory, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Zeleninu přidáme k téměř měkkému masu a dusíme společně asi 10 minut, až jsou brambory měkké. Mírně osolíme a podáváme s kukuřičným chlebem.