Suroviny
70dkg tapinamburů, 5 lžic pomerančové šťávy, 2 lžíce másla, 1 pórek, 1 strouček česneku, 3dl zeleninového vývaru, 1,5dl mléka, 1,5dl bílého jogurtu
Postup
Tapinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak aby byly ponořené a přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření vyjmeme a oloupeme a v míse rozmačkáme na kaši. (vodu nevylívat, budeme ji potřebovat). Na pánvi rozpustíme máslo na kterém osmažíme na kolečka nakrájený pórek a a rozetřený česnek. Přidáme kaši z topinamburů, vývar, mléko pomerančovou šťávu a asi 1/2 l tekutiny ve které jsme tapinambury vařili. Přivedeme do varu a ještě 3 minutky povaříme. Poté polévku rozmixujeme. Přendáme do hrnce a přidáme jogurt a vše ještě prohřejeme.