Suroviny
500g hovězích jater, 50g uzené slaniny, 80g margarínu nebo oleje, 100g kořenové zeleniny (mrkev,celer,petržel), 100g cibule, půlka citronu, 2dl mléka, zakysaná smetana, 30g plnotučné hořčice, 80g hladké mouky, 1/2l vody, sůl, pepř
Postup
Játra nakrájíme na porce, opepříme a po obou stranách osmažíme krátce na tuku. Játra vyndáme a do tuku vložíme očištěnou, na kostky nakrájenou zeleninu a cibuli a osmažíme. Pak přidáme hořčici, citron nakrájený na kolečka, zalijeme trochou vody a promícháme. Vložíme játra a dusíme do měkka.
Játra vyjmeme a dáme do čistého kastrolu. Podušenou směs zeleniny zaprášíme moukou, zalijeme postupně vodou a přivedeme k varu. Pridáme mléko a vaříme nejméně 1/2 hodiny. Provařené přecedíme na játra, přidáme smetanu, ochutíme solí a krátce povaříme. Na úplný závěr přidáme do omáčky osmaženou, na kostičky nakrájenou slaninu.