Zapékané brambory se špenátem

6.7.2005 / Jindřiška

Suroviny

60dkg brambor na loupačku, 60dkg listového špenátu, 1 cibule, stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, paprika, 2 vejce, 15dkg kyselé smetany, 150ml mléka, olej na vymazání formy, 3 lžíce strouhaného sýra, 3 lžíce sezamových semínek

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, špenát omyjeme a přebereme. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek podusíme na horkém oleji. Přidáme špenát a krátce dusíme. Okořeníme solí, paprikou a pepřem. Zapékací misku vymastíme, na dno dáme vrstvu brambor, kterou lehce osolíme, na ni špenát a opět osolenou vrstvu brambor. Vše zalijeme smetanou s rozkverlanými vejci a posypeme sýrem smíchaným se sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut. Když začne sýr hnědnout, přikryjeme nákyp alobalem a pečeme dál.

Jídla z brambor - další recepty