Fazole namočíme přibližmě na dvě hodiny do studené vody. Mezitím dáme vařit bůček. Vaříme ho tak dlouho, až lze kosti lehce vytáhnout. Vykostěný ho necháme vychladnout a vývar přecedíme a zatím dáme stranou. Fazole scedíme a dáme vařit do dvou kastrůlků , každou barvu zvlášť. Vaříme do poloměkka. Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky, rozehřejeme jí a vložíme cibuli a česnek nakrájený na drobno. Společně je osmažíme a když slanina zesklovatí, přimícháme protlak, papriku, cukr, chili, krátce opečeme a přidáme hotové fazolky s trochou vody. Ještě asi deset minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1 až 1,5 cm a krátce je opečeme - nejlépe na teflonové pávi. Na závěr posypeme čerstvou zelenou cibulkou a obložíme fazolemi.