Uzené maso posypeme pepřem, cukrem, tlučeným jalovcem a vložíme do pekáče. Podlijeme 1/8l horké vody a dáme na střed vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut a necháme vychladnout. Lístkové těsto rozmrazíme. Těsto vyválíme na posypaném vále a prochladlé uzené maso do něj zabalíme. Okraje navlhčíme vodou a dobře přitiskneme. Předem však z krajů těsta nařežeme rádylkem proužky, navlhčíme je vodou a ozdobíme jimi povrch závinu. Vložíme na půl hodiny do chladničky, nebo přes noc. Žloutek rozkvedláme v mléce a potřeme jim závin. Na několika místech ho propícháme vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Pečeme asi 45 minut. Základem omáčky je šťáva z pečeně, přidáme do ní rajský protlak a smetanu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, ochutíme podle potřeby.