Vyzkoušejte tento lahodný quiche s jemným dušeným pórkem, kuřecím masem, křupavými mandlovými lupínky a krémovou smetanovou zálivkou. Křehké těsto tvoří dokonalý základ pro kombinaci šťavnatého kuřecího masa a aromatického sýra. Tento recept je ideální jako hlavní chod nebo stylový předkrm, který si oblíbí celá rodina.
Suroviny
Na těsto
200g hladké mouky
2–3 lžíce studené vody
špetka soli
120g studeného másla
1 bílek na potření
400g oloupaného pórku
100ml čerstvé smetany
35g pražených mandlových lupínků
půlka kuřecích prsíček
strouhaný parmezán
1 šalotka
1 vejce
olivový olej
sůl
pepř
Postup
Těsto: Studenýma rukama velmi rychle zpracujte ingredience. Hotové těsto dejte odpočinout do lednice.
Pórek očistěte, oloupejte, nakrájejte na kolečka a na mírném ohni duste na malém množství oleje s najemno nakrájenou šalotkou a troškou soli tak dlouho, dokud zcela nezměknou (musí se téměř rozpadat). Kuřecí prsíčka osmahněte dočervena na malém množství horkého olivového oleje, potom je osolte, opepřete a nakrájejte na kostičky.
Těsto rozválejte na tloušťku 3 mm a přendejte ho do koláčové formy (Ø 22 cm) s nízkým rýhovaným okrajem. Na dno koláče nasypte na kostičky pokrájené kuřecí maso, potom přidejte dušený pórek a nakonec zalijte vejcem rozšlehaným se smetanou, solí a pepřem. Posypte lžící strouhaného parmezánu a mandlových lupínků a v troubě předehřáté na 200 °C pečte 45 minut. Ke konci pečení přikryjte koláč alobalem. Hotový quiche přendejte na servírovací talíř a podávejte vlažný.