Aspoň na 8 hod namočíme čočku a fazole (každé zvlášť) a zvlašť je uvaříme do měkka a zcedíme. Potom je necháme vychladnout.
Uvaříme mrkev a petržel. Brambory uvaříme ve slupce, zcedíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Přecedíme sterilovaný hrášek.
Vychladlé brambory a vejce propasírujeme lisem na brambory. Mrkev a petržel nakrájíme na drobno. Můžeme také přidat na kostičky nakrájený měkký salám.
Přidáme vychladlé fazole, čočku, sterilovaný hrách a ostatní ingredience. Přidáme 1,5 - 2 velké 0,5 kg bílé jogurty, asi 3 lžíce hořčice a 2 polévkové lžíce Wolchestrové omáčky. Osolíme a opepříme dle chuti.
Vše řádně promícháme a necháme odležet nejlépe přes noc.