Maso omyjeme ve studené vodě, osušíme čistou utěrkou a rozkrájíme přes vlákno na čtyři plátky. Každý plátek rozklepeme do šířky, potřeme hořčicí, posolíme, popepříme a poklademe kousky natvrdo uvařeného vejce, proužky okurky a salámu. Dobře svineme a upevníme jehlami na závitky nebo zavážeme nití. Slaninu rozkrájíme na kostičky a v kastrolu na plotně rozpustíme. Přisypeme jemně nasekanou cibuli a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Na cibuli vložíme připravené závitky a osmahneme po všech stranách. Potom podlijeme šálkem horké vody nebo vývarem z kostí a přiklopené pokličkou dusíme. Během dušení závitky občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí. Měkké závitky vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Povařenou omáčku podle chuti přisolíme, vložíme do ní závitky a necháme prohřát.