Vepřové ramínko po italsku
1.7.2005
/ Jindřiška
Suroviny
400g vepřového ramínka bez kosti, 40g oleje, 10 malých cibulek, 1/2 citrónu, 2 stroužky česneku, 1 dl bílého přírodního vína, petrželka, 1/2 lžičky sušené šalvěje, kostka masoxu nebo hovězí vývar, lžička kaparů, mletý pepř, sůl
Postup
Omyté, osušené maso zbavené šlach osolíme, opepříme, vložíme do pánve nebo kastrolu s rozpáleným olejem a po všech stranách opečeme.
Přidáme oloupané cibulky a rozpůlené stroužky česneku.
Necháme mírně zhnědnout, zalijeme bílým vínem, citrónovou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Občas podlijeme hovězím vývarem nebo vývarem připraveným z kostky masoxu.
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme na plátky.
Šťávu povaříme, zbavíme tuku na povrchu, přidáme šalvěj, kapary a necháme přejít varem.
Nakonec vmícháme sekanou petrželku a přelijeme přes maso.