Vepřová kýta na paprice
1.7.2005
/ Jindřiška
Suroviny
400g vepřové kýty, 40g oleje, 80g cibule, 2dl smetany, 40g hladké mouky, mletá paprika, sůl
Postup
Oloupanou cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá.
Přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ dáme omyté a osušené maso, posolíme a po všech stranách osmahneme.
Podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí a a přiklopené pokličkou dusíme.
Během dušení maso občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme.
Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme přes vlákno na plátky.
Štávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme.
Do povařené omáčky vložíme zpět porce masa, podle chuti přisolíme a necháme maso prohřát.