Suroviny

400g vepřové kýty, 40g oleje, 80g cibule, 2dl smetany, 40g hladké mouky, mletá paprika, sůl

Postup

Oloupanou cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ dáme omyté a osušené maso, posolíme a po všech stranách osmahneme. Podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí a a přiklopené pokličkou dusíme. Během dušení maso občas obrátíme a podle potřeby mírně podlijeme. Měkké maso vyjmeme a rozkrájíme přes vlákno na plátky. Štávu zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Do povařené omáčky vložíme zpět porce masa, podle chuti přisolíme a necháme maso prohřát.