Králičí spezzatino s limetkami je vynikající varianta tradičního italského pokrmu, která přináší svěží a originální chuť. Tento recept spojuje jemné a libové králičí maso s aromatickými limetkami, které dodávají pokrmu citrusovou svěžest a lehkou kyselost. Králík se pomalu vaří v omáčce, která je plná bylinek, koření a vývaru, což mu umožňuje nasáknout všechny chutě a stát se neuvěřitelně měkkým a šťavnatým. Tento pokrm je ideální pro zvláštní příležitosti, ale i pro každodenní vaření, pokud chcete připravit něco netradičního a plného chuti. Králičí spezzatino s limetkami je skvélé podávat s přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo čerstvá zelenina, která skvěle doplňuje jeho svěží charakter.

Suroviny

1kg naporcovaného králíka bez hlavy
2 limetky
2 sardelky naložené v oleji
kapary naložené v octu
šalvěj
rozmarýn
česnek
olivový olej
suché bílé víno
sůl
pepř

Postup

Nejdřív najemno nasekejte lístky šalvěje a rozmarýnu. Králičí díly vložte do tlakového hrnce, posypte je nasekanými bylinkami, přidejte 2 oloupané stroužky česneku a přilijte 3 lžíce olivového oleje. Maso osmahněte, podlijte vymačkanou šťávou z limetek a 1/3 sklenice bílého vína. Osolte, opepřete, tlakový hrnec uzavřete a duste 20 minut od prvního hvizdu. Mezitím nechte okapat filety ze sardelek a kapary, smíchejte je a najemno pokrájejte. Otevřete hrnec, směs kaparů a sardelek přidejte k vydušené šťávě, zamíchejte a horké králičí spezzatino ihned podávejte.