Kapustové karbanátky s vepřovým masem
1.7.2005
/ Jindřiška
Suroviny
200g vepřové plece, 400g kapusty, 60g cibule, 2-3 stroužky česneku, 2 vejce,
1dl mléka, žemle, mletý pepř, sůl, 100g oleje na smažení
Postup
Kapustu zbavenou špatných listů rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Potom scedíme, rozkrájíme na menší kousky a spolu s pokrájeným vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí předem namočenou v mléce a vymačkanou umeleme na masovém strojku.
Přidáme vejce, majoránku, špetku mletého pepře, soli a podle potřeby trochu strouhanky.
Z dobře promíchané směsi tvoříme placičky, namáčíme je v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhance.
Vkládáme do pánve s rozpáleným olejem nebo ztuženým tukem a smažíme po obou stranách do červena.