Vakuovačky TAURUS

Jídlo udržíte čerstvé, zamezíte-li mu přístup vlhkosti, ale především vzduchu. Mikroorganizmy jako jsou kvasinky a plísně potřebují k přežití alespoň 3%, k množení ale až 10% kyslíku. Vakuováním se můžete dostat k 5% procentům obsahu kyslíku a v závislosti na potravině minimálně zdvojnásobit, častěji ztrojnásobit, ale také až zdesetinásobit jejich trvanlivost (jako je tomu u loupaných a očištěných brambor). Vakuovačku oceníte pro skladování kávy, rýže… ale zjistíte-li po večírku, že sotva načaté chipsy už dojídat nezvládnete – není nic snazšího než sáček opětovně svařit.

Fólie, do které se potraviny vakuují, je navíc z naprosto odlišného materiálu než igelit a bývá certifikován na teploty do 100 ale i 121oC. Proto se hodí a používá pro tolik populární Sous-vide vaření.

Jedlíci masa navíc ocení, že vakuování masa s přísadami nahrazuje zdlouhavé marinování díky tomu, že podtlak otevře póry. Už 30 minut se vyrovná marinování přes noc.

Vakuovačky TAURUS

Při výběru zohledněte například velikost vakuové svářečky. Ty malé, jako TAURUS VAC 3000 dokáží odsávat vzduch, zatavovat, nebo oboje zároveň. Jsou především malé a tak je nemusíte uklízet a budou vždy po ruce, třeba v šuplíku vedle nožů.

Vakuovačky TAURUS

Ty sofistikovanější, jako TAURUS VAC 6000, jsou vybaveny zásobníkem role, řezákem, nebo dvěma výkony – na suché nebo vlhké potraviny. U steaků s marinádou totiž oceníte, když přístroj neodsaje všechnu šťávu spolu se vzduchem. Pomyslnou třešničkou na dortu pak je odnímatelná vložka vakuové komory, která usnadní čištění, když se tak částečně stane.

Vakuovačky TAURUS

Prodlužte trvanlivost svých potravin a zároveň šetřete místem. Ocení to zároveň Váš rodinný rozpočet. Vybírat můžete například zde:

Vakuová svářečka fólií VAC 3000

Vakuová svářečka fólií VAC 6000

Vakuové sáčky

- PR článek -