Suroviny

jehněčí kýta bez kosti, žampióny, citrón, jarní cibulky, česnek, olivový olej, máslo, bílé víno, solamyl, čerstvá petrželka, pepř, sůl

Postup

Cibulky nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky. Omytou petrželku jemně rozsekáme. Žampióny nakrájíme na drobné plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Jehněčí maso nakrájíme na malé medailonky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném olivovém oleji opečme medailonky po obou stranách dozlatova, vyjmeme z pánve a uložíme na teplém místě. Do zbylého výpeku dáme pokrájené cibulky s česnekem a lehce osmahneme. Posypeme plátky žampiónů a sekanou petrželkou, podlijeme bílým vínem. Vložíme opečené medailonky a krátce podusíme. Lžíci solamylu rozpustíme v trošce vody a šťávu zahustíme. Ještě malou chvilku povaříme. Podáváme s kari rýží.