150 g másla
150 g cukru
4 vejce
120 g mlet.oříšků
2 lžíce kakaa
70 g hrubé mouky
¼ kypřic. Prášku
Poleva:
3 malé čokolády(ledové kaštany)
100g másla
Postup
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kakao, ořechy a mouku s práškem do peč.. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a upečeme. V míse smícháme ořechy s cukrem a rumem. (je-li třeba +2-3lž. vody) Hmotu rozetřeme na vychladlé upečené těsto. Ze žloutků, kakaa a cukru ušleháme nad parou krém a necháme ho vychladnout, přičemž do něj postupně zašleháme máslo.
Krém natřeme na vrstvu s ořechy.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem nalijeme na krém.
-tento recept je vhodný na veškeré slavnostní události. Je velmi honosný a chutný. Připomíná bonbon z bomboniéry
Přeji dobrou chuť!