Opláchnutou a osušenou vepřovou kýtu rozkrájíme přes vlákno na čtyři řízky.
Každý rozklepeme do šířky, posolíme a popepříme.
Poklademe malými plátky šunky a plátky olomouckých tvarůžků.
Přehneme na polovinu a okraje dobře sklepeme paličkou, aby náplň při úpravě nevytékala.
Připravené řízky obalujeme v hladké mouce, namáčíme ve vejci rozšlehaném s trochou mléka a špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance.
Vkládáme do pánve s rozpáleným olejem a po obou stranách smažíme do červena.
Usmažené řízky naskládáme na pařáček do kastrolu, aby okapal přebytečný tuk.
Na talířích pokapeme citrónovou šťávou.
Podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou, s bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem.