Možná jsme před časem takové luxusní přístroje považovali za zbytečné, ale dnes už je přijímáme jako samozřejmost. Určitě k nim patří tlaková parní trouba Miele, s níže je vaření nejen komfortní a rychlé, ale i zdravé.

Tlaková parní trouba Miele DG 4164 je trouba pro kuchaře, kteří vyžadují špičkové možnosti profesionální přípravy pokrmů. Speciální zvláštností tohoto přístroje je úprava jídel pod tlakem, což dobu přípravy zkracuje asi o polovinu. Požadované teploty lze nastavovat v krocích po jednom stupni od 40 až do 120 stupňů Celsia. Vedle tlakové parní úpravy je možná i úprava bez tlaku. Jako všechny parní trouby této značky i tento typ pracuje s externím vyvíječem páry.

 

Trouba je vybavena nerezovou čelní stěnou s povrchovou úpravou CleanSteel, která je odolná vůči otiskům prstů a čištění nerezových ploch funguje bez speciálních čisticích prostředků. Přístroj je k dostání i se stahovacími dvířky. Vestavný spotřebič má sice vyšší nároky na instalaci než jiné parní trouby Miele, zato umožňuje komfort pevného přívodu a odtoku vody. Plnění nádrže na vodu není u této parní trouby nutné a vznikající kondenzovaná voda je na konci procesu úpravy odčerpána automaticky.

Recept na úspěšné vaření kombinované parní trouby spočívá v její všestrannosti. Spotřebič pracuje se suchým horkem a s vlhkou párou. Je-li zapotřebí suché horko například pro přípravu mražených hranolek, lze přístroj využít jako horkovzdušnou pečicí troubu. Chytrý komfortní přístroj pomáhá začátečníkům přes zdánlivě nemožné překážky a zkušené dokáže ohromit téměř neuvěřitelnými výsledky pečení a vaření. Tlaková parní trouba slouží k ohřevu, rozmrazování, ale také zavařování a dezinfekci. Pořídíte ji za 79 990 tisíc korun.

Přístroj na gratinování

Dalším speciálním spotřebičem od Miele, který jsme kdysi neznali a nepoužívali, je přístroj salamandr, na jehož desce se opéká pokrm shora. Salamander CS 1421 S je mašinka na gratinování, zapékání a udržování teploty pokrmu. Salamandr bývá zapuštěn do pracovní desky. Po zapnutí se vysune ocelová deska s halogenovým topným tělesem, při němž se pokrm zapéká, gratinuje nebo udržuje hotové jídlo v teplém stavu. Varná plocha je určená ke gratinování, zapékání nebo zkaramelizování pod horním pečením. Výsuvná pracovní plocha po použití a vychladnutí zajede zpět do pracovní desky. Bezpečnost provozu hlídá blokovací funkce v rozpáleném stavu nebo při zjištění nějakého problému. Cena tohoto luxusního přístroje je 75 900 Kč.

-ar-

Foto: Miele